Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Optimalizace vlastností formovací směsi vodního jádra hlav válců
Hlavsa, Petr ; Malec, Silvestr (oponent) ; Rusín, Karel (vedoucí práce)
Předložená práce se zabývá změnou stávajícího pojivového systému pro metodu vytvrzováním za tepla Hot–Box, sloužícího k výrobě plášťových jader tvořících vodní prostor hlav válců. Cílem navržení nového pojivového systému pro metodu vytvrzováním za tepla Warm–Box se sleduje snížení tvorby kondenzátů a plynotvorných látek v pojivu v porovnání se stávajícím pojivovým systémem. Dále se práce zabývá dosažením optimálních manipulačních pevností jader při sníženém dávkování pojivového systému a při nižších teplotách jaderníků v rozsahu odpovídajícím výrobním podmínkám firmy Nemak Slovakia s.r.o. Při řešení problematiky byly použité metody pro hodnocení kvality ostřiv, jádrových směsí a jader, dále metody pro hodnocení kvality taveniny, odlitků a základní metody statistického zpracování výsledků.
Optimalizace vlastností formovací směsi vodního jádra hlav válců
Hlavsa, Petr ; Malec, Silvestr (oponent) ; Rusín, Karel (vedoucí práce)
Předložená práce se zabývá změnou stávajícího pojivového systému pro metodu vytvrzováním za tepla Hot–Box, sloužícího k výrobě plášťových jader tvořících vodní prostor hlav válců. Cílem navržení nového pojivového systému pro metodu vytvrzováním za tepla Warm–Box se sleduje snížení tvorby kondenzátů a plynotvorných látek v pojivu v porovnání se stávajícím pojivovým systémem. Dále se práce zabývá dosažením optimálních manipulačních pevností jader při sníženém dávkování pojivového systému a při nižších teplotách jaderníků v rozsahu odpovídajícím výrobním podmínkám firmy Nemak Slovakia s.r.o. Při řešení problematiky byly použité metody pro hodnocení kvality ostřiv, jádrových směsí a jader, dále metody pro hodnocení kvality taveniny, odlitků a základní metody statistického zpracování výsledků.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.